BROUGH TO YOU BY OUR AMAZING CHEFS

Retseptid

Jahimehe Special: Veise sisefilee

Koostisosad:

Küüslauk
Veise sisefilee
Veise sisefilee paras tükk (ca 1 kg). Tore oleks kui filee tükk oleks ühest otsast teiseni enam vähem ühepaksune.
Oliiviõli
Või
Sool
Pipar
Tüümian

Valmistamine:

No nii.

Nagu tavaliselt hõõru filee jämeda soolaga sisse ja ära unusta muidugi ka pipart mille oled äsja purustanud.

Vahepeal pane praeahi 200 c peale ja keera soojenema, et õigeks ajaks kuum oleks.

Pane filee pannile ja prae igalt küljelt ca 1-1.5 min lisa praadimisele ka parasjagu võid, rosmariin ning koorimata küüslauguküüned.

Kui liha igalt küljelt praetud ja ahi kuum on aeg panna kõik kogu täiega ahju ja küpsetada vastavalt soovile ja ka liha paksusele.

Lihtsalt, kui filee paksus on ca 5-6 cm ja sa soovid seda liha jätta mahlaseks ja ka natukene punakaks, et säiliks selle liha kõik head maitsed, siis tuleks arvestada ca 12 minutiga.

Kui oled otsustanud, et liha on sinu jaoks küps, võta ta ahjust välja ning lase tal hingata ca 5 minutit, sest kui kohe lahti lõikad hülgab liha kohe mahlad endast ja sa jääd kõigest heast ilma.

Peale lahtilõikamist raputa veel natukene soola ja pipart liha siseküljele.

Kindlasti ära kasuta pannil keeeramiseks kahvlit ehk ära tee lihasse üleliigseid auke kust kõik hea kaduma läheb.

Vaata et sa seda liha küpseks ei prae, sest muidu oled sa lihtsalt hea asja ära rikkunud.

Jälgi ka rahvatarkust, et liha enne küpsetamist oleks toatemperatuuril olnud mitte otse külmkapist pannile ei satuks.

See saab tegelikult ka jube hea, sest seda kinnitavad ja küsivad juurde ka kõige nõudlikumad pereliikmed.

Ega muud kui head isu kõigile.