Mõnusalt krõbeda põhja peal spinatipirukas viib keele alla. Pirukast jagub 4-6-le sööjale.
Põhi:
2,5 dl mandlijahu
0,5 dl kookosjahu
2 spl pofiberit (seda osta Prismast)
1 spl fiberhusk`i ((internetist saab seda osta
0,5 tl soola
50 g võid
1 muna
1-2 tl külma vett
Täidis:
300 g külmutatud spinatit
1 sibul
200 g fetat
1 dl hakitud tilli
3 muna
tsipa õli sibula praadimiseks, soola-pipart maitsestamiseks
Valmistamine:
- Sega kõik pirukapõhja koostisained kokku mõnusaks taignapalliks ja jäta ca 30 minutiks külma.
- Pane külmutatud spinatid kaussi ja kalla üle kuuma veega. Samal ajal kuumuta õli pannil ja lisa sibul pannile.
- Prae, kuni sibul on klaasjas.
- Kurna spinat ja lisa fetajuust, sibul ja till. Kui segu on jahtunud, lisa munad.
- Suru tainas ümarasse koogivormi ja kalla täidis taignale. Aaaa, enne seda pane ahi sooja (200 kraadi ikka :)). Küpseta pirukat 30 min või kuni on ilusa kuldse värvi endale saanud.