See on ilmselt “koroona kevade” kõige populaarsem saiapäts, mida pea igas kodus küpsetati. Ja ei saa salata, et see on senini meie pere üks suur lemmik.
Kuna päris mitu sõpra on helistanud ja palunud retsepti, siis siin see on …
Vaja läheb:
750 g jahu
13 g soola
3 g kuivpärmi
600 ml vett (27 kraadi)
Ja tegutseme nüüd:
- Sega kokku jahu ja vesi ning jäta seisma 20 minutiks.
- Lisa sool ja pärm, sega läbi ja jäta 1h kerkima.
- Tee käed märjaks ja hakka tainast venitama ja kokku lappima nagu paneks lina kokku. Jäta kerkima ca 2 h.
- Korda viimast tegevust ja jäta tainas viimast korda 2 h kerkima.
- Venita nüüd taigna servad kokku nii, et ümber keerates jääks kena taignapall. Võta teine kauss ja kata käterätiga ning raputa jahuga üle. Seejärel aseta taignapall rätiga kaetud kaussi 1 h viimasele kerkimisele. (Rätiku abil saad hiljem lihtsalt taigna kenasti kuuma potti kummutada).
Kuumuta ahi 240 kraadini ja eelkuumuta ahjupott ahjus. Kuumuta tühi pott ahjus ja pane kalla siis taignapall kuuma potti. Et sai eriti tore välja näeks, lõika saiale peale rist. Pane kaas peale ja küpseta 240 kraadises kuumuses 23 min + 12 minutit ilma kaaneta.